Monthly Archive for Říjen, 2024

Nové fotografie z posledního výletu!

Právě jsme zveřejnili novou galerii z našeho pobytu ve Španělsku a Maroku. Byla to paráda! Mrkněte se zde nebo do galerií, jak jsme se měli a co všechno jsme tam dělali…  Berry  :-)

ŠPANĚLSKO – AGER XC – letecky!

Přihláška

Dostupné termíny:

25.09.202405.10.2024- 1.turnus - 13000Kč + letenky
06.10.202415.10.2024- 2.turnus - 12500Kč + letenky
Cena:od 12500Kč/od 520euro
Místo:Ager, Organya a další terény dle počasí...

špičková termika, fascinující krajina, slunce a příjemní lidé…

 

Jedná se o jednu z nejlepších oblastí na létání v Evropě, ne-li na světě !!

Termika chodí od ranních hodin přes celý den a navečer musíte dolů jen kvůli přicházející tmě…

 

Na letošek připravujeme 2termíny mezi daty 25.09. – 13.10.2024. My vyrazíme autem z Čech a po cestě se budeme stavovat na některém slavném terénu v Itálii či Francii, abychom si cestování zpříjemnili.. Kdo nechce jet s námi autem nebo nemá moc času, může se po dohodě za námi vypravit letecky. Zajistíme mu letenku Praha-Barcelona. Tam bychom ho vyzvedli na smluvený čas, pak už budeme jezdit společně..  Domů z 1. turnusu bude návrat letecky v sobotu 5.10.2024.

Druhým turnusem přiletíte z Prahy 6.10.2024 do Barcelony, kde si Vás naložíme a odvezeme na ubytování do Ageru nebo na jinou destinaci dle počasí. Odlet zpět domů do Prahy bude v úterý 15.10.2024 opět z Barcelony. Pokud by někdo chtěl jet s námi zpět autem a po cestě si ještě zalétat, stačí se domluvit. Návrat bude cca v pátek 18.10.2024 …

A teď popis terénů:

AGER - jedná se o hřeben v délce cca 40km, na kterém se nalézají 1 nižší a 2 vyšší startoviště. Za běžného dne zde termika funguje od 10.30hod, v odpoledních hodinách je pro zkušené piloty a od cca 16.30 se zde dá perfektně polétat až do tmy, neboť se zde smí létat i po západu slunce! Horní startoviště mají převýšení 900m a pokud se tedy začátečník hned neuchytí ve stoupavém proudu, nemusí se obávat vyhnití, neboť má dostatek času na pokus zachytit se v nějakém následujícím výtahu… Pokud jsou podmínky příliš silné, používají se nižší starty. Terén a krajinka vůbec je jako stvořená na mnohakilometrové přelety. Pravidelně se zde konají různé soutěže: světový pohár, mistrovství GB, Španělska a mnoha dalších zemí… No zkrátka jedná se o excelentní terén. POZOR - dlouhodobé meteo statistiky ukazují, že v Ágeru bývají v září neletové průměrně 2dny z celého měsíce!!!! Ager má své vlastní mikroklima a sluníčko je tam na denním pořádku!

 

 

Co se týče přistání, tak je jich také několik. To hlavní je přímo u kempu, kde bydlíme. Je obrovské – rozměru několika hřišť, bez výrazných překážek. Kemp je výborně zařízen-internet, bar, bazény,atd… Zde bychom setrvali několik dní, dle Vašeho přání. Budeme se hlavně pokoušet o přelety a termické lety všech možných disciplín… V případě zájmu můžeme přejet na 120km vzdálený terén Organyá - místa, kde se často můžete potkat s nejlepšími akrobaty světa. Trénují zde například bratři Rodriguézovi, neboť toto je jejich nejoblíbenější cvičný domácí terén. Jsou zde 2 startoviště, bezvadná krajina a přistání kousek od kempu s bazénem. Z vlastní zkušenosti Vám mohu říci, že na tak fantastické polétání, jaké se dá v Organyi zažít, také opravdu jen tak nezapomenete..

Pokud bude někdo cestovat zpět do Prahy letadlem, odvezeme ho odsud na letiště do Barcelony a vyrazíme pomalu zpět. Cestou se třeba zastavíme na světoznámé kite pláži Leucate u Perpignonu, kde se dá posvahovat na skalnatých útesech nebo můžeme navštívit některou z lokalit na francouzko-španělských hranicích. Dále se pak nabízejí lokality ve Francii či v Itálii a odtud už to není domů do Čech daleko…

TERMÍNY:

1.Turnus    25.09. – 05.10.2024    13000Kč

2.Turnus    06.10. – 15.10.2024    12500Kč

 

Vhodné pro mírně a středně pokročilé piloty a samozřejmě přeletáře!

Cena zahrnuje:

  • Dopravu autem a poplatky s ní spjaté
  • Vývozy na starty
  • Zapůjčení radiostanic PMR
  • Výuka létání termiky a taktika přeletu
  • Odbornou péči kvalifikovaných instruktorů
  • Seznámení s terény a jejich lokálními zvláštnostmi

Cena nezahrnuje:

  • Ubytování (bungalovy cca od 15euro, apartmány cca od 20 euro)
  • Stravu (každý účastník vlastní = grilujeme nebo restaurace)
  • Pojištění (nutno sjednat na paragliding !!)
  • letenky – cca 3500Kč/1směr

 

Doporučujeme:

- variometr

- GPS (není podmínkou)

Věříme, že to bude skvělá para dovolená, na kterou budete dlouho vzpomínat…